Roof Size: Között 10-20 m2

A felújítás fontossága

Kutatásokon alapuló éves jelentésünk, a Healthy Homes Barometer 2022-es kiadásából kiderül, hogy a lakóépületek felújítása során a beltéri klímához kapcsolódó kockázatok – például a nedvességnek és a penésznek való kitettség – kiküszöbölése, valamint a természetes fény mennyiségének szabályozása számos előnnyel jár. Energiamegtakarítást, jobb egészséget eredményez, és hozzájárul a klímavédelemhez is.  

Zavartalan alvás

A természetes fény és a sötétség jobb kiegyensúlyozása érdekében azt javasoljuk, hogy javítsd otthonod beltéri klímáját – válassz árnyékolókat és redőnyöket tetőtéri ablakaidhoz. Testünk biológiai órája a napfényhez és a sötétséghez igazodik a kortizol és a melatonin hormonok termelésével, melyek egyensúlya biztosítja a nyugodt pihenést éjjel és az energiával teli nappali órákat.

Segít összpontosítani a gyerekeknek

A természetes fény fizikai és pszichológiai előnyöket is kínál gyermeked számára. Serkenti agyműködésüket, és segít nekik D-vitamint termelni, ami elengedhetetlen a csontok fejlődéséhez.  A természetes fény akár 15%-kal megnöveli tanulási képességeiket. Segít összpontosítani, hatékonyabbá és boldogabbá teszi őket.

A napfény az egészséges otthon kulcsa

A minőségi tetőtéri ablakok hosszú távú befektetést jelentenek otthonodban. Hogy miért? Több mint kétszer több természetes fényt engednek be, mint a homlokzati ablakok. Bőséges természetes fényben pedig otthonod tágasabbnak, nagyobbnak, melegebbnek és otthonosabbnak érződik.

Kevesebb mesterséges világítás

Otthonodba több természetes fényt engedve kevesebb mesterséges világításra lesz szükséged. Az alapelv egyszerű: építs be egy vagy több tetőtéri ablakot a konyhaasztal vagy étkezőterület fölé, hogy kevesebbet kelljen égnie a lámpának. Ez a környezetet és pénztárcádat is kíméli.

Takaríts meg energiát!

Szigorú szabványoknak megfelelő, energiahatékony üvegezésükkel tetőtéri ablakaink hozzájárulnak otthonod energiafogyasztásának csökkentéséhez, így segítenek alacsonyan tartani a fűtés-és villanyszámlát. Legújabb generációs tetőtéri ablakainkkal körülbelül 40%-kal csökkentheted otthonod fűtéséhez felhasznált energiát.

Újrahasznosítás

Fából készült tetőtéri ablakaink több mint 92,5%-ban újrahasznosíthatók. Termékeinket úgy terveztük, hogy könnyen szétszerelhetők és újrafelhasználhatók vagy újrahasznosíthatók legyenek, amikor elérik hasznos élettartamuk végét.

Miért fontos a fenntarthatóság?

Mivel csak egy otthonunk van, amelyet óvnunk kell.  Más szóval ez a természetünk! Tetőtéri ablakaink készítésekor arra törekszünk, hogy hosszú élettartamú termékeket állítsunk elő, melyek hozzájárulnak a jobb és egészségesebb lakóterek megteremtéséhez. A VELUX tetőtéri ablakokat hosszú évtizedekig tartó használatra terveztük, egyszerűen karbantarthatók, fejleszthetők és javíthatók. 

A fenntarthatóság lényege a felelősségvállalás

A 2030-as fenntarthatósági stratégia alapján kötelezzük magunkat eddigi szén-dioxid-kibocsátásunk ellentételezésére erdővédelmi projekteken keresztül, és célunk az, hogy 2041-re, vállalatunk fennállásának 100 éves évfordulójára karbonsemlegességet érjünk el. Ezenfelül teljes értékláncunkban csökkenteni fogjuk a jövőbeli szén-dioxid-kibocsátást. Feltett célunk, hogy felelős vállalatként példát mutassunk.

Az új konyhája

Ha világos konyhát – vagy más helyiséget – szeretnél, és tetőd hajlásszöge 0 és 15° között van, a VELUX lapostetős felülvilágítók tökéletes megoldást jelentenek. Előnyeik többek között az elegáns, íves vagy sík üvegezésű felső elem, az egyedi ablakszerkezet, valamint a kiemelkedő energiahatékonyságot biztosító 2- vagy 3-rétegű üvegezés.

Imádni fogj új konyháját

Ha világos konyhát – vagy más helyiséget – szeretnél, és tetőd hajlásszöge 0 és 15° között van, a VELUX lapostetős felülvilágítók tökéletes megoldást jelentenek. Előnyeik között említhetjük az elegáns, íves üvegezésű felső elemet, a keskeny tokot és a szinte láthatatlan ablakszárnyat, valamint a kiemelkedő energiahatékonyságot és zajcsökkentést biztosító 2- vagy 3-rétegű üvegezést. 

A folyosóknak is jót tesz a természetes fény

Otthonod minden helyiségét megvilágíthatod természetes fénnyel – még a sötét folyosót is. A minden igényt kielégítő lapostetős felülvilágítók 0–15 fokos hajlásszögű tetőkhöz készültek. A terméket tökéletesen kiegészíti az alapegységben diszkréten elhelyezkedő árnyékoló. 

Tetőablak kombinációk igényeid szerint

A lényeg, hogy több fényt engedjen be! Az új VELUX tetőablak megoldás egyetlen „minden az egyben” termék, kiváló minőségű beépítő készlettel, mely jobb szigetelést és könnyebb beépítést tesz lehetővé. Az egymás mellé beépített tetőablak megoldással jobb megvilágítást és zavartalan kilátást érhetsz el, még vonzóbbá és élhetőbbé téve tetőtered.

Új tetőtéri ablakokon gondolkodsz?

A régi tetőablakok cseréje számos előnnyel jár. Ilyen többek között a kellemesebb hőérzet a tetőtérben, a fűtési költségek csökkenése, a vízszivárgás megszüntetése, a karbantartási problémák kiküszöbölése, az okosotthon rendszer kiépítése és a hatékonyabb szellőzés.

A beépítésről…

Tartósság és beltéri komfort: a beépítőtermékek célja, hogy a VELUX tetőtéri ablakok minél tovább maximális teljesítményt nyújtsanak. A hőszigetelő keret, az alátétfólia és a párazáró fólia segítségével egyszerűbb beépíteni a tetőtéri ablakokat és vízzáró, időjárásálló szigetelést létrehozni a tetőtéri ablak és a tető anyaga között.

Biztosítsd a legjobbat gyermekeinek

Tudjuk, hogy a lehető legkreatívabb játék teret és a legjobb tanulókörnyezetet szeretnéd biztosítani a gyerekek számára. Ha pedig teljesítményről és hatékonyságról van szó, a természetes fény rendkívül fontos számukra.  A megfelelő tetőtéri ablakokkal – és akár számuk megduplázásával – napfényt engedhetsz a helyiségbe, mely ettől tágasabbnak és nagyobbnak fog érződni.

Alsó kilincses tetőtéri ablak

Magasabb beépítési magasság (130-150 cm) esetén alsó kilincses tetőtéri ablakot javaslunk. Az ilyen típusú tetőtéri ablakok egyszerűen nyithatók és csukhatók az ablak alsó élén található elegáns kilinccsel. A tetőablakra szerelt árnyékolók és redőnyök távirányítható változatait javasoljuk.

Felső kilincses tetőtéri ablak

Alacsony beépítési magasság (90–120 cm) esetén felső kilincses tetőtéri ablakot javaslunk. A felső kilincs használatával az ablak rendkívül egyszerűen zárható és nyitható, az árnyékolók pedig kézzel működtethetők. Így bútorokat is elhelyezhetsz az ablak alatt, miközben a kilátásról sem kell lemondanod.

ThermoTechnology

Tudtad, hogy az innovatív ThermoTechnology™ hőszigetelő rendszer a tetőtéri ablakokat a szélnek és a kedvezőtlen időjárási körülményeknek ellenálló pajzzsá teszi, amely benn tartja a hőt? A rendszert úgy tervezték, hogy kiemelkedő energiahatékonyságot biztosítson tetőtéri ablakodnak, és csökkentse a fűtésszámlát.

Megfelelő belső burkolat

A tetőtéri ablakok professzionális beépítése során egy belső burkolat felszerelésre is sor kerül, amely esztétikus megjelenést biztosít az ablak körül. Az előregyártott burkolat víz- és párataszító anyagokból készül, fehér felületkezeléssel. Az egyedi kialakítás elegendő helyet hagy az extra hőszigetelő anyag beépítéséhez, mellyel megakadályozható a hőhidak kialakulása.

Egyszerű karbantartás

Jól tudod: a külső ablakfelület is egyszerűen és biztonságosan megtisztítható belülről. Ehhez csupán 180 fokban el kell forgatni a tetőtéri ablakot, majd a tisztításhoz ebben a pozícióban kell rögzíteni a beépített retesszel. Ezt a biztonsági funkciót használva mindkét kezed szabadon marad. Ezután nincs is más dolgod, mint megtisztítani az ablakot egy puha törlőkendővel és tiszta vízzel. […]