Roof Type: Ferde tető

Zavartalan alvás

A természetes fény és a sötétség jobb kiegyensúlyozása érdekében azt javasoljuk, hogy javítsd otthonod beltéri klímáját – válassz árnyékolókat és redőnyöket tetőtéri ablakaidhoz. Testünk biológiai órája a napfényhez és a sötétséghez igazodik a kortizol és a melatonin hormonok termelésével, melyek egyensúlya biztosítja a nyugodt pihenést éjjel és az energiával teli nappali órákat.

Segít összpontosítani a gyerekeknek

A természetes fény fizikai és pszichológiai előnyöket is kínál gyermeked számára. Serkenti agyműködésüket, és segít nekik D-vitamint termelni, ami elengedhetetlen a csontok fejlődéséhez.  A természetes fény akár 15%-kal megnöveli tanulási képességeiket. Segít összpontosítani, hatékonyabbá és boldogabbá teszi őket.

A napfény az egészséges otthon kulcsa

A minőségi tetőtéri ablakok hosszú távú befektetést jelentenek otthonodban. Hogy miért? Több mint kétszer több természetes fényt engednek be, mint a homlokzati ablakok. Bőséges természetes fényben pedig otthonod tágasabbnak, nagyobbnak, melegebbnek és otthonosabbnak érződik.

Kevesebb mesterséges világítás

Otthonodba több természetes fényt engedve kevesebb mesterséges világításra lesz szükséged. Az alapelv egyszerű: építs be egy vagy több tetőtéri ablakot a konyhaasztal vagy étkezőterület fölé, hogy kevesebbet kelljen égnie a lámpának. Ez a környezetet és pénztárcádat is kíméli.

Takaríts meg energiát!

Szigorú szabványoknak megfelelő, energiahatékony üvegezésükkel tetőtéri ablakaink hozzájárulnak otthonod energiafogyasztásának csökkentéséhez, így segítenek alacsonyan tartani a fűtés-és villanyszámlát. Legújabb generációs tetőtéri ablakainkkal körülbelül 40%-kal csökkentheted otthonod fűtéséhez felhasznált energiát.

Újrahasznosítás

Fából készült tetőtéri ablakaink több mint 92,5%-ban újrahasznosíthatók. Termékeinket úgy terveztük, hogy könnyen szétszerelhetők és újrafelhasználhatók vagy újrahasznosíthatók legyenek, amikor elérik hasznos élettartamuk végét.

A folyosóknak is jót tesz a természetes fény

Otthonod minden helyiségét megvilágíthatod természetes fénnyel – még a sötét folyosót is. A minden igényt kielégítő lapostetős felülvilágítók 0–15 fokos hajlásszögű tetőkhöz készültek. A terméket tökéletesen kiegészíti az alapegységben diszkréten elhelyezkedő árnyékoló. 

Tetőablak kombinációk igényeid szerint

A lényeg, hogy több fényt engedjen be! Az új VELUX tetőablak megoldás egyetlen „minden az egyben” termék, kiváló minőségű beépítő készlettel, mely jobb szigetelést és könnyebb beépítést tesz lehetővé. Az egymás mellé beépített tetőablak megoldással jobb megvilágítást és zavartalan kilátást érhetsz el, még vonzóbbá és élhetőbbé téve tetőtered.

Új tetőtéri ablakokon gondolkodsz?

A régi tetőablakok cseréje számos előnnyel jár. Ilyen többek között a kellemesebb hőérzet a tetőtérben, a fűtési költségek csökkenése, a vízszivárgás megszüntetése, a karbantartási problémák kiküszöbölése, az okosotthon rendszer kiépítése és a hatékonyabb szellőzés.

A beépítésről…

Tartósság és beltéri komfort: a beépítőtermékek célja, hogy a VELUX tetőtéri ablakok minél tovább maximális teljesítményt nyújtsanak. A hőszigetelő keret, az alátétfólia és a párazáró fólia segítségével egyszerűbb beépíteni a tetőtéri ablakokat és vízzáró, időjárásálló szigetelést létrehozni a tetőtéri ablak és a tető anyaga között.

Biztosítsd a legjobbat gyermekeinek

Tudjuk, hogy a lehető legkreatívabb játék teret és a legjobb tanulókörnyezetet szeretnéd biztosítani a gyerekek számára. Ha pedig teljesítményről és hatékonyságról van szó, a természetes fény rendkívül fontos számukra.  A megfelelő tetőtéri ablakokkal – és akár számuk megduplázásával – napfényt engedhetsz a helyiségbe, mely ettől tágasabbnak és nagyobbnak fog érződni.

Felső kilincses tetőtéri ablak

Alacsony beépítési magasság (90–120 cm) esetén felső kilincses tetőtéri ablakot javaslunk. A felső kilincs használatával az ablak rendkívül egyszerűen zárható és nyitható, az árnyékolók pedig kézzel működtethetők. Így bútorokat is elhelyezhetsz az ablak alatt, miközben a kilátásról sem kell lemondanod.

ThermoTechnology

Tudtad, hogy az innovatív ThermoTechnology™ hőszigetelő rendszer a tetőtéri ablakokat a szélnek és a kedvezőtlen időjárási körülményeknek ellenálló pajzzsá teszi, amely benn tartja a hőt? A rendszert úgy tervezték, hogy kiemelkedő energiahatékonyságot biztosítson tetőtéri ablakodnak, és csökkentse a fűtésszámlát.

Megfelelő belső burkolat

A tetőtéri ablakok professzionális beépítése során egy belső burkolat felszerelésre is sor kerül, amely esztétikus megjelenést biztosít az ablak körül. Az előregyártott burkolat víz- és párataszító anyagokból készül, fehér felületkezeléssel. Az egyedi kialakítás elegendő helyet hagy az extra hőszigetelő anyag beépítéséhez, mellyel megakadályozható a hőhidak kialakulása.

Egyszerű karbantartás

Jól tudod: a külső ablakfelület is egyszerűen és biztonságosan megtisztítható belülről. Ehhez csupán 180 fokban el kell forgatni a tetőtéri ablakot, majd a tisztításhoz ebben a pozícióban kell rögzíteni a beépített retesszel. Ezt a biztonsági funkciót használva mindkét kezed szabadon marad. Ezután nincs is más dolgod, mint megtisztítani az ablakot egy puha törlőkendővel és tiszta vízzel. […]

A tetőtéri ablak megfelelő tájolása

A lehető legtöbb természetes fényt szeretnéd beengedni tetőteredbe? Az első fontos tudnivaló, hogy ideális esetben a VELUX tetőtéri ablakok üvegfelületének a helyiség alapterületének 15–20%-át kell kitenniük. Ugyanilyen fontos a tetőtéri ablakok megfelelő elhelyezése. A keletre néző tetőtéri ablakok ragyogó fénnyel töltik meg a helyiséget reggelente, míg a nyugatra néző ablakok a lemenő nap aranyló fényét […]

Természetes szellőzés

Tudtad, hogy ez a tetőtéri ablakok egyik legnagyobb előnye? Azon kívül, hogy természetes fénnyel töltik meg tetőtered, az egészséges beltéri klímához szükséges szellőzést is biztosítják. Nyisd ki tetőtéri ablakaid naponta három-négy alkalommal legalább néhány percre, hogy távozhasson az elhasznált levegő, és otthonod friss levegővel telhessen meg. A tetőtéri ablakokkal háromszor hatékonyabban szellőztethetsz, mint a homlokzati ablakokkal.

Hűsölj nyáron!

Megérkezett a nyári kánikula, és szeretnéd, ha tetőtered ilyenkor is hűvös és kellemes hely lenne, de közben a kilátásról és a természetes fényről sem szeretnél lemondani? Külső hővédő rolóinkat úgy terveztük, hogy megfékezzék a napsugarakat és a hőt, mielőtt még elérnék a tetőtéri ablak üvegét. Segítségükkel akár 5 fokkal is csökkentheted a tetőtér hőmérsékletét. Akár nyitott […]

Tartsd kézben a hőviszonyokat!

A VELUX redőnyök nyáron megakadályozzák otthonod túlmelegedését, télen pedig csökkentik a hőveszteséget. Ugyanakkor arra is lehetőséget adnak, hogy a nap bármelyik szakaszában szabályozd a bejutó napfény mennyiségét. Ha lágyabb megvilágításra lenne szükséged, egyszerűen kombináld bármely belső árnyékolónkkal.    

Belső vagy külső? Mindkettő számít!

A lehető legjobb beltéri komfortot keresed kedvező áron? Nálunk megtalálod a megoldást! Az árnyékoló komfortcsomagok segítségével szabályozhatod a beérkező természetes fény mennyiségét, és megvédheted otthonod a nyári túlmelegedéstől. Bizony: a belső és a külső is számít! Találd meg az igényeidhez illőt a különböző kombinációk közül, és használd ki a csomagkedvezményt!

Zárd ki a szúnyogokat

Legyen eső vagy ragyogó napsütés, bármikor élvezheted a kilátást és a friss levegőt – idegesítő rovarok nélkül. A VELUX szúnyogháló 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen. Fő előnyén kívül fontos megemlíteni, hogy a szúnyogháló a belső burkolatra vagy a falra szerelhető, így nem akadályozza a tetőtéri ablak nyitását és így a szellőztetést. Használaton kívül visszahúzódik […]